viernes, 31 de octubre de 2014


EMMAÚS


 Hoy os queremos hablar de  Emmaús, un comedor social del barrio de l´Eixample, gracias a la colaboración de Sant Eugeni I Papa y el Pilar, y sobre todo gracias a las impulsoras y responsables del comedor, Rosa Maria y Maria Lourdes Servent. Este comedor no sólo ofrece comida a los ancianos del barrio, sino que ha extendido su ayuda a personas sin familias o familias con hijos menores. La mayoría de ellos procedentes de una clase media, sin recursos, ni apoyo familiar que buscan alivio en este comedor.

L'equip de Emmaús
Por ello Emmaus ha desbancado su primer objetivo y , ahora, a parte de aportar menús equilibrados a los más necesitados, ofrece un apoyo personal, diálogo y la oportunidad de convivir con personas que por circunstancias comparten estas mismas experiencias duras. Las actividades que llevan a cabo los voluntarios, en su mayoría jóvenes, van desde animación, talleres hasta seguimiento médico. 

No cabe duda de que el comedor Emmaús es mucho más que un comedor.

Le pedimos a Lourdes que nos hable del comedor:

Emmaús es va crear a principis del 2010 per oferir servei a la gent gran del barri de l'Esquerra de l'Eixample. Just abans del començament de la crisi ja havíem detectat la necessitat de molta gent gran que havia quedat despenjada de la societat i amb fortes mancances no només econòmiques sinó també afectives. Gràcies a la aportació desinteressada, no només econòmica sinó també de temps i dedicació de moltes persones,  fa quatre  anys vam començar a oferir dinars en els locals de la Parròquia de Sant Eugeni al carrer Comte Borrell de Barcelona. Al principi ateníem 30 avis de la zona, a hores d'ara estem servint 110 dinars cada dia de dilluns a divendres. A més del avis estem atenent famílies senceres i en general persones amb alt risc d'exclusió social.

La situació que estem travessant com a país ha fet que molta gent s'hagi quedat pel camí i davant de la incapacitat de governs i institucions ens ha semblat necessari actuar dins de les nostres possibilitats en l'àmbit del nostre barri.

Amb la finalitat de que ens conegueu millor, podeu consultar la nostra memòria i el reportatge realitzat per TV3 a la nostra entitat. 



3 comentarios:

  1. Os felicito por esta iniciativa. Mucha suerte y que Dios os bendiga.

    ResponderEliminar
  2. Felicidades! Siempre es bonito ayudar a los demás de manera desinteresada. Suerte!
    Rosa

    ResponderEliminar
  3. Enhorabuena por la gente como vosotros
    Josep

    ResponderEliminar